Arkösunds Hotell

Arkösunds Hotell ligger längst ut i den fantastiska östgötaskärgården med Arkö som närmaste granne – på andra sidan den smala ön är det öppet hav med Baltikum bara 150 km längre österut. Hotellet byggdes 1895 när köpmännen i Norrköping upptäckt Arkösund och börjat bygga sina ståtliga grosshandlarvillor – flera av de vackra villorna ligger fortfarande granne med hotellet.

Ett modernt skärgårdshotell

Med mer än 110 år på nacken har det anrika hotellet bytt skepnad vid flera tillfällen. Från att från början enbart ha erbjudit boende har Arkösunds Hotell utvecklats till ett modernt skärgårdshotell med bekväma rum och ett kök som erbjuder gastronomiska läckerheter i toppklass. Köket skapar ofta sina rätter med lokalt producerade råvaror – fisk, fågel, kött och grönsaker. Hotellets stora altan med utsikten över sundet mellan fastlandet och Arkö, där solen lyser stora delar av dagen, är den självklara samlingsplatsen större delen av dygnet. Du hämtar din frukost i matsalen och tar med dig brickan ut i morgonsolen.

God mat och högklassig underhållning

Du äter din lunch här, du beställer eftermiddagsdrinken i altanbaren och du har självklart bokat bord inför kvällens middag. På kvällarna är sannolikheten stor för att flera gånger i veckan bjuds på högklassig underhållning . Och när natten faller drar du dig tillbaka till något av våra 18 bekväma rum med en skön säng som ger dig nya krafter inför nästa spännande dag i skärgården. Välkommen till Arkösunds Hotell!